Available in reading rooms
 

Võitluse ja töö lipu all

Reference codeEFA.203.f.1735
FondsTallinnfilm AS
Genredocumentary

Content description


Eestimaa Kommunistliku Partei 50. aastapäevale pühendatud film.
1. Tallinna vaated, J. Käbin võtab Tallinna lennujaamas vastu külalisi, pidulikul juubelikoosolekul Estonia kontserdisaalis kõnelevad A. Vader ja J. Käbin (sünkroon), ülevaade EKP ajaloost (arhiivifotod ja -filmid), ekraanil O. Lauristin.
2. J. Käbin kõneleb Suurest Isamaasõjast (arhiivifilmid), külalised tehases ja kolhoosis, lillede panemine Lenini ausambale Tallinnas, ekraanil M. Jagolenko, V. Klauson.

Eesti Filmi Andmebaas (EFIS):

Eestimaa Kommunistliku Partei 50. aastapäevale pühendatud film.
Suvise Tallinna vaated. Võidu väljak, lapsed jalutuskärudes. Tallinna lennujaamas võtab Johannes Käbin koos teiste kõrgete parteitegelastega vastu vennasvabariikidest saabunud külalisi, kes on tulnud tervitama Eestimaa Kommunistlikku Parteid (EKP) selle pidupäeva, 50. juubeliaasta puhul. Piduliku koosoleku Estonia kontserdisaalis avab ENSV ülemnõukogu presiidiumi esimees Artur Vaher. Mälestusseisakuga austatakse revolutsioonivõitluses ja Suures Isamaasõjas langenuid. EKP keskkomitee esimene sekretär Johannes Käbin loeb (vene k) oma ettekande alguses ette NLKP keskkomitee tervituse. Järgneb tagasivaade EKP ajaloole. Arhiivimaterjali toel räägitakse EKP esimesest kongressist novembris 1920, selle manifestist, töölisliikumisest ja juunipöördest 1940, samuti Suurest Isamaasõjast, kus Punaarmee Eesti laskurkorpuses võitles diktori sõnul ligi 6000 eesti kommunisti. Kroonikakaadrid lahingutest.
Käbin jätkab oma ettekannet, rääkides sotsialismi võidukäigust ning Eesti NSV tööstuse ja põllumajanduse edusammudest sõjajärgsel perioodil. Vaated koosoleku presiidiumist ja publikust saalis, kus partei- ja riigitegelaste kõrval on näha ka kõrgeid sõjaväelasi ja vahekäikudes seisvaid pioneere. Kõne vahele näidatakse külaliste tutvumiskäike Eesti NSV ettevõtetesse – põlevkivikombinaati, elektroonikatehasesse, ühismajandisse jm. Lõpukaadrites pärgade ja lillekorvide asetamine Lenini ausamba jalamile Tallinnas.
ProducerTallinnfilm
Release date
1971
Colourblack and white
Mediumfilm
Duration00:18:52
Crew
operaatorVitali Gorbunov
operaatorMati Kask
operaatorVladimir Maak
režissöörSemjon Školnikov
stsenaristRafail Beltšikov
operaatorToivo Kuzmin
heliloojaIvalo Randalu
toimetajaUno Heinapuu
direktorBoris Järn
helioperaatorÜlo Saar
Dialogue languagesEstonian
Russian
RemarksDigiteeritud projekti "Tallinnfilmi digiteerimata filmipärand" raames.
Resolution4K 4096x3072
Frame rate24
Containermov
Video encodingProRes 422 HQ
Audio encodingPCM

ContainerDVD

ContainerVHS

ResolutionHD 1440x1080
Frame rate24
Containermov
Video encodingProRes 422 HQ
Audio encodingPCM
NameDuration
Põhifilm00:18:52