Saadaval uurimissaalides
 

Võitluse tee

LeidandmedEFA.203.f.1459
FondTallinnfilm AS
Filmiliikdokumentaalfilm

Sisukirjeldus


Film revolutsioonilise liikumise ajaloost Eestis, filmis on kasutatud ajaloolist materjali ENSV arhiividest ja muuseumidest.
1. Tööprotsess Tallinna elavhõbealaldite tehases, vaated M.I. Kalinini tööpingile, mälestustahvlile ja portreele, vaade tehasesse Volta, vaade M.I. Kalinini ausambale, vaated tsemenditehasele Punane Kunda ja puuvillakombinaadile Kreenholmi Manufaktuur, fotod sajandivahetuse tööstusettevõtetest, ajaleht Iskra, M.I. Kalinini elukoht Nikonovi tänavas Tallinnas, fotod sajandivahetuse Tallinnast ja 1905.a. revolutsioonist, vaated mälestusmärkidele Rahumäel ja Pärnu maanteel Tallinnas, ajalehed Pravda ja Kiir, fotod eesti revolutsioonilise liikumise tegelastest, vaated Tallinna vanalinnast ja Narvast, ajalehed Teataja ja Postimees, maal Paksu Margareeta põlemisest, vaade kadrioru lossile.
2. Vaated endisele Tallinna töölismajale ja Eestimaa Sõja-revolutsioonikomitee hoonele, fotod Eesti revolutsioonilise liikumise tegelastest, fotod sajandialguse Tartust, Narvast, Pärnust, Viljandist, Võrust, vaated Tallinnale, Keila lahingupaigale, Sompa raudteejaamale, Narva raekojale.
TootjaTallinnfilm
Tootmisaasta
1963
Värvusmustvalge
Kandjafilmilint
Kestus00:20:03
Tegijad
režissöörEduard Eljas
operaatorToomas Kirdelaht
Dialoogi keeledeesti
MärkusedDigiteeritud projekti "Kroonikafilmid 1914-1991" raames.
Kaadrisagedus24
Konteinermxf

KonteinerVHS

EraldusvõimeHD 1440x1080
Kaadrisagedus24
Konteinermov
Video kodeeringProRes 422 HQ
Heli kodeeringPCM
NimetusKestus
Põhifilm00:21:00